US Navy a finalizat testele de acceptare pentru distrugătorul USS Delbert D. Black

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania Huntington Ingalls Industries, a anunțat marți că distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, viitorul USS Delbert D. Black (DDG 119), a finalizat cu succes procesele de acceptare pe 12 martie, transmite Defence Blog.

"DDG 119 tocmai a finalizat un proces de teste pe mare, în cadrul căruia au fost verificate sistemele de bord pentru a asigura livrarea de cea mai înaltă calitate", a declarat președintele Ingalls Shipbuilding, Brian Cuccias. 

DDG 119 este prima navă numită în onoarea veteranului marinei Delbert D. Black, care a servit artilerist la bordul navei de luptă USS Maryland (BB 46) în timpul atacului de la Pearl Harbor.

Până în prezent compania Ingalls a livrat 31 de distrugătoare din clasa Burle Arleigh. Șantierul naval mai are în prezent în construcție trei distrugătoare din aceeași clasă: Frank E. Petersen Jr. (DDG 121), Lenah H. Sutcliffe Higbee (DDG 123) și Jack H. Lucas (DDG 125).

Distrugătoarele din clasa Arleigh Burke sunt nave multi-misiune extrem de capabile și pot efectua o varietate de operațiuni, de la prezența pe timp de pace și gestionarea crizelor, până la controlul mării și proiecția puterii, toate în sprijinul strategiei militare a Statelor Unite. Distrugătoarele de rachete ghidate sunt capabile să poarte simultan luptele aeriene, de suprafață și submarine. Nava conține numeroase arme ofensive și defensive, concepute pentru a sprijini nevoile de apărare maritimă.

Vezi și: Submarinul USS Jefferson City, din clasa Los Angeles, a părăsit Pearl Harbor după ce a fost modernizat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel