US Navy a finalizat testele de acceptare pentru distrugătorul USS Delbert D. Black

Eduard Pascu / 18 Martie 2020 / 17:14

Compania Huntington Ingalls Industries, a anunțat marți că distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, viitorul USS Delbert D. Black (DDG 119), a finalizat cu succes procesele de acceptare pe 12 martie, transmite Defence Blog.

"DDG 119 tocmai a finalizat un proces de teste pe mare, în cadrul căruia au fost verificate sistemele de bord pentru a asigura livrarea de cea mai înaltă calitate", a declarat președintele Ingalls Shipbuilding, Brian Cuccias. 

DDG 119 este prima navă numită în onoarea veteranului marinei Delbert D. Black, care a servit artilerist la bordul navei de luptă USS Maryland (BB 46) în timpul atacului de la Pearl Harbor.

Până în prezent compania Ingalls a livrat 31 de distrugătoare din clasa Burle Arleigh. Șantierul naval mai are în prezent în construcție trei distrugătoare din aceeași clasă: Frank E. Petersen Jr. (DDG 121), Lenah H. Sutcliffe Higbee (DDG 123) și Jack H. Lucas (DDG 125).

Distrugătoarele din clasa Arleigh Burke sunt nave multi-misiune extrem de capabile și pot efectua o varietate de operațiuni, de la prezența pe timp de pace și gestionarea crizelor, până la controlul mării și proiecția puterii, toate în sprijinul strategiei militare a Statelor Unite. Distrugătoarele de rachete ghidate sunt capabile să poarte simultan luptele aeriene, de suprafață și submarine. Nava conține numeroase arme ofensive și defensive, concepute pentru a sprijini nevoile de apărare maritimă.

Vezi și: Submarinul USS Jefferson City, din clasa Los Angeles, a părăsit Pearl Harbor după ce a fost modernizat

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy