US Navy a comasat un grup de luptă și nave pentru asalt amfibiu în Marea Chinei de Sud

Eduard Pascu |
Data publicării:

Grupul de luptă al portavionului USS Theodore Roosevelt și un grup de nave pentru asalt amfibiu se află în Marea Chinei de Sud, pe măsură ce tensiunile cresc între Manila și Beijing din cauza unei incursiuni a navelor chineze în zona economică exclusivă a Filipinelor, a anunțat US Navy.

Grupul de luptă al portavionului USS Theodore Roosevelt și cu cea de-a 15-a unitate de expediție marină îmbarcată la bordul navei pentru asalt amfibiu Makin Island efectuează exerciții militare în Marea Chinei de Sud, potrivit Flotei a 7-a SUA, citată de USNI News.

”Combinând capabilitățile grupului de luptă cu cele ale grupului pregătit pentru asalt amfibiu din Insula Makin, ne demonstrăm devotamentul continuu față de securitatea și prosperitatea Indo-Pacificului”, a declarat viceamiralul Doug Verissimo, comandantul Grupului 9 de Luptă. ”Echipa combinată a US Navy și a US Marine Corps a fost o forță stabilizatoare în această regiune de mai bine de un secol și va continua să sprijine pe toți cei care participă la viziunea colectivă a păcii, stabilității și libertății mării”, a mai spus viceamiralul.

Exercițiile forțelor navale ale SUA au loc în timp ce 44 de nave ale marinei chineze sunt masate în largul coastei Filipinelor în vecinătatea recifului Whitsun Reef, au spus oficialii filipinezi. Luna trecută, 200 de nave, identificate de autoritățile chineze ca nave de pescuit s-au mutat în zona din jurul recifelor.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că secretarul apărării Austin ”este îngrijorat de masarea navelor militare maritime chineze în zona Union Bank din Marea Chinei de Sud și de eforturile chineze de a împiedica drepturile legale ale aliatului nostru din Filipine. Statele Unite sunt alături de aliatul nostru.”

La sfârșitul lunii trecute, secretarul de stat Antony Blinken a afirmat angajamentul SUA de a apăra Filipinele dacă vor fi atacate.

Totodată secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat duminică China "tot mai agresivă" împotriva oricărei încercări de a schimba statu-quo-ul în privinţa Taiwanului, afirmând că aceasta ar fi o "gravă eroare".

"Ceea ce vedem şi ceea ce ne îngrijorează cu adevărat sunt acţiuni tot mai agresive din partea autorităţilor de la Beijing în direcţia Taiwanului", a spus Antony Blinken într-un interviu difuzat la NBC News.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel