Blinken avertizează China să nu încerce un atac asupra Taiwanului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat duminică China "tot mai agresivă" împotriva oricărei încercări de a schimba statu-quo-ul în privinţa Taiwanului, afirmând că aceasta ar fi o "gravă eroare", notează AFP.

"Ceea ce vedem şi ceea ce ne îngrijorează cu adevărat sunt acţiuni tot mai agresive din partea autorităţilor de la Beijing în direcţia Taiwanului", a spus Antony Blinken într-un interviu difuzat la NBC News, transmite Agerpres.

Şeful diplomaţiei americane a reamintit că Statele Unite au un angajament faţă de teritoriu "pentru a se asigura că Taiwanul are capacitatea de a se apăra şi pentru a sprijini pacea şi securitatea în vestul Pacificului".

Antony Blinken nu a dorit să comenteze în legătură cu posibilele răspunsuri militare ale ţării sale la orice acţiune chineză implicând Taiwanul. "Tot ce vă pot spune este că ar fi o gravă eroare pentru oricine ar încerca să schimbe cu forţa actualul statu-quo", a afirmat el.

Taiwanul, care se bucură de un sistem democratic, este considerat de China ca o provincie rebelă aşteptată să revină într-o zi sub controlul său, cu forţa dacă va fi necesar.

Taiwanul a raportat pătrunderi tot mai numeroase ale avioanelor chineze în zona sa de apărare aeriană. O lege americană impune Statelor Unite să ajute Taiwanul să se apere în caz de conflict.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel