Avioanele C-130J Super Hercules au depășit 2 milioane de ore de zbor

Eduard Pascu |
Data publicării:
Hercules C-130
Hercules C-130

Gigantul apărării din SUA Lockheed Martin a anunțat marți că operatorii de avioane C-130J Super Hercules au depășit recent 2 milioane de ore de zbor. Aceste ore au fost înregistrate începând cu primul zbor al C-130J pe 5 aprilie 1996, până la sfârșitul lunii iulie 2019, transmite defence blog.

Douăzeci și doi de operatori din 18 țări au contribuit la această realizare, adăugând ore prin multiple misiuni, inclusiv luptă, transport, realimentare aeriană, operațiuni speciale, medevac, ajutor umanitar, căutare și salvare, recunoaștere a vremii, pompieri și livrare de mărfuri comerciale.

Rod McLean, vicepreședinte și director general al liniei de afaceri Air Mobility & Maritime Missions la Lockheed Martin, a spus că „C-130J și-a câștigat o reputație, iar această realizare este o amintire puternică a atingerii globale de neegalat a Super Hercules. Echipajele continuă să exemplifice capacitatea și versatilitatea dovedită a C-130J cu fiecare misiune pe care o efectuează. Echipa Lockheed Martin este mândră de munca echipajelor Super Herc care se bazează pe C-130J pentru a sprijini misiunile vitale, atât acasă, cât și în străinătate."

Țările cu varianta militară C-130J care contribuie la aceste ore de zbor includ (în ordinea livrării) Regatul Unit, Statele Unite (U.S. Air Force, Marine Corps și Coast Guard), Australia, Italia, Danemarca, Norvegia, Canada, India, Qatar, Irak, Oman, Tunisia, Israel, Kuweit, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Franța și Bahrein

Forța Aeriană din SUA menține cea mai mare flotă de avioane C-130J Super Hercules comandate de: Air Mobility Command, Air Combat Command, Air Education and Training Command, Special Operations Command, Air National Guard și Air Force Reserve units. În plus, echipajele Agenției de Gestionare a Contractelor de Apărare susțin zboruri de testare C-130J la Baza Lockheed Martin din Marietta, Georgia, locul unde se află produce C-130.

Vezi și: Franța a primit prima aeronavă cisternă KC-130J Super Hercules

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel