US Army va fi reformată din temelii până în 2035

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Liderii militari americani urmează să reformeze Armata (armata, garda națională, rezerva armată și civilii armatei) într-o forță cu mai multe domenii până în 2035, pentru a asigura apărarea SUA și pentru a își păstra poziția ca putere terestră dominantă la nivel global, transmite defence blog.

"Provocările de astăzi pentru securitatea globală nu doar că se schimbă ci accelerează mai repede ca niciodată. Adversarii sunt foarte adaptivi și ne confruntă în toate domeniile, aer, mare, spațiu, teren și cyber", se arată în strategia liderilor militari.

"Concurenții apropiați, cum ar fi China și Rusia, încearcă să își atingă obiectivele folosind toate domeniile - terestre, maritime, aeriene, spațiale și ciberspațiale - pentru a separa forțele și aliații SUA. Ei speră ca aliații să refuze capacitatea SUA de a proiecta puterea de luptă, creând astfel sfere de influență de facto. Concurenții americani vor face acest lucru printr-o combinație de sisteme de arme pe distanțe lungi, medii și scurte, forțe convenționale, apărare aeriană integrată și blocaje electronice, atacuri cibernetice dar și prin negarea capacităților din spațiu, folosite pentru recunoaștere, navigație și comunicații. La toate acestea se adaugă o serie de instrumente politice și informaționale", se mai arată în document.

Pentru a rezolva problema, conceptul de operațiuni cu mai multe domenii descrie modul în care o armată poziționată strategic, care operează ca parte a forței comune, va concura sub pragul conflictului armat, va pătrunde și va exploata oportunitățile pentru a reveni la concurență din poziție favorabilă.

Operațiuni pe mai multe domenii

 

Conceptul operațiunilor pe mai multe domenii va asigura capacitatea armatei de a lupta și de a câștiga orice conflict. În operațiunile cu mai multe domenii, forțele generează puteri de luptă prin intermediul zonei de sprijin strategic, și anume funcțiile de sprijin care oferă oamenilor, resurse de echipament și echipamente necesare pentru construirea, proiectarea și susținerea trupelor în câmpul operațional și tactic. Conceptul de operațiuni pe mai multe domenii nu este nou. A fost o parte inerentă a gândirii militare încă din antichitate.

Raportul privind strategia de modernizare a armatei americane din 2018 prezentat Congresului a introdus cele șase priorități de modernizare a armatei (loviturile de precizie pe distanțe lungi, vehiculul de luptă modernizat, elicopter modern, rețeaua, apărarea aerului și a rachetelor și eficiența soldaților) "faceți soldații și unitățile mai letale pentru a se desfășura, a lupta și a câștiga războaiele națiunii noastre", se arăta în documentul din 2018.

Această abordare din 2019 este extinsă dincolo de aceste șase priorități, punându-se mai mult accent pe modernizare, dar păstrând în același timp continuitatea priorităților.

"Modernizarea este un proces continuu care necesită colaborare în întreaga armată. Prin urmare, în timp ce această nouă strategie prezintă o viitoare armată în 2035, modernizarea armatei va rămâne în curs de desfășurare, întrucât trebuie să continuăm să testăm și să perfecționăm conceptele de operare, să utilizăm tehnologii emergente și să anticipăm schimbări în mediul de operare", se mai arată în strategie.

Vezi și: Polonia va cheltui 133 miliarde USD pentru modernizarea forțelor armate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel