US Army își reface stocul de Stinger. 1.300 de noi sisteme vor fi produse de Raytheon în baza unui contract de 624 milioane $

Sistem portabil antiaerian Stinger, sursă foto: Raytheon
Sistem portabil antiaerian Stinger, sursă foto: Raytheon

Raytheon Missiles & Defense, o divizie a Raytheon Technologies, a încheiat un contract de 624 milioane dolari cu armata Statelor Unite pentru producerea a 1.300 de rachete Stinger. Contractul include asistență tehnică, echipamente de testare, servicii de mentenanță și modernizare a componentelor cheie, precum și de accelerare a producției.

„Am stabilit împreună cu armata SUA un plan care să asigure că putem să accelerăm producția, să ne îndeplinim actualele comenzi și să înlocuim, în același timp, rachetele Stinger furnizate Ucrainei”, a declarat Wes Kremer, președintele Raytheon Missiles & Defense, potrivit unui comunicat al companiei americane, emis către DefenseRomania.

Finanțarea va fi folosită pentru a crește productivitatea producției de rachete Stinger într-un efort de a răspunde nevoii urgente de reaprovizionare”, a adăugat oficialul american.

Racheta Stinger, cu eficiență dovedită în luptă, este un sistem de apărare aeriană ușor, autonom, care poate fi lansat rapid de trupele terestre. Viteza supersonică, agilitatea și sistemul de ghidare și control extrem de precis oferă acesteia un avantaj operațional împotriva rachetelor de croazieră și a tuturor claselor de aeronave, amintesc cei de la Raytheon.

Contractul este finanțat de Ukraine Supplemental, care conține finanțare de urgență pentru sprijinirea forțelor de apărare ucrainene. Raytheon Missiles & Defense continuă să lucreze îndeaproape cu armata SUA și cu partenerii săi pentru a sprijini rapid cererea în creștere pentru rachetele Stinger, conchide sursa citată.

 

Stinger, printre cele mai performante sisteme antiaeriene portabile folosite de Ucraina

 

Amintim că  SUA au furnizat Ucrainei peste 1.400 de sisteme antiaeriene portabile Stinger. Celebrele sisteme antiaeriene sunt printre cele mai performante folosite de forțele de apărare ucrainene.

În urmă cu o săptămână, Kanamat Botashev, un general-maior în rezervă din Forțele Aeriene Ruse, și-a pierdut viața când aeronava de atac la sol Su-25 pe care o pilota a fost lovită de o rachetă Stinger.

Sistemele portabile Stinger au contribuit și la doborârea mai multor elicoptere rusești în timpul invaziei declanșate de forțele ruse asupra Ucrainei, pe data de 24 februarie 2022.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel