US Army investește un miliard de dolari în dezvoltarea Precision Strike Missiles

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Army intenționează să investească mai mult de 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea și testarea rachetelor de precizie de ultimă generație, proiectate pentru programul PrSM, transmite defence blog.

Conform Inside Defense, US Army preconizează că va cumpăra 1.018 rachete de precizie Strike pentru 1 miliard de dolari pe parcursul programului de apărare pentru anii viitori.

Acest nou sistem de arme de suprafață va oferi capacități sporite pentru a ataca și distruge ținte folosind lovituri indirecte livrate de rachete, la o distanță de peste 499 kilometri. PrSM oferă Joint Force Commander letalitatea, supraviețuirea și încărcarea rapidă a rachetelor. Aceste capacități îmbunătățite sunt esențiale pentru executarea cu succes a tragerilor în sprijinul operațiunilor care se desfășoară pe mai multe planuri.

Programul PrSM va deveni noua alternativă la Army Tactical Missile System (ATACMS). „Prism” va înlocui inventarul existent îmbătrânit.

Vezi și: US Army va testa luna aceasta noua rachetă balistică Precision Strike

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel