US Army caută noi rachete cu rază lungă pentru elicoptere și drone

DefenseRomania Team |
Data publicării:

US Army caută să cumpere rachete de precizie pe distanțe lungi cu care să fie echipate elicopterele și dronele aflate în dotarea US Air Force, transmite defenceblog.

Rachetele trebuie să fie capabile să lovească cu precizie ținte aflate la distanță, inclusiv avioane, elicoptere, sisteme de apărare aeriană, vehicule ușor blindate folosite ca noduri de comunicații sau de comandă și împotriva fortificațiilor.

De asemenea, se menționează că raza rachetelor de precizie pe distanțe lungi ar trebui să fie mai mare de 30 km (timpul de zbor la 30 km este mai mic sau egal cu 100 sec) iar ținta de 40 km este o capacitate obiectivă.

În plus, cel mai nou sistem de arme ar trebui să fie capabil să angajeze ținte fixe și în mișcare în condiții de zi și de noapte în condiții meteorologice nefavorabile, cu sistem de poziționare globală (GPS) funcționabil în medii ostile. 

La începutul acestei săptămâni, liderii armatei americane au precizat că modernizarea flotei de avioane cât și modernizarea și întreținerea elicopterelor actuale este de o importanță vitală.

Generalul David Francis, a spus că US Army „nu este doar îngrijorată doar de elicoptere, ci ne preocupă întreaga forță de aviație. Când vorbesc despre forța aviației care va lupta și va câștiga în mediile viitoare, vorbesc despre UH-60 (Black Hawk), CH-47 (Chinook) și Apache pe care le avem astăzi".

Vezi și: Armata SUA vrea să înlocuiască elicoptere AH-64 Apache și UH-60 Black Hawk

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel