US Army a distrus, în cadrul unor teste, cu un nou sistem laser, mai multe drone

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Recent US Army a finalizat o serie de teste cu un nou sistem laser pentru distrugerea dronelor, transmite defence blog.

Noul sistem Compact Laser Weapon System (CLWS) de 5kW a finalizat cu succes mai multe demonstrații ale capacităților sale, fiind gata de livrare, potrivit unui comunicat recent al companiei producătoare, Boeing.

Operatorii de testare au folosit controlere portabile pentru a identifica, urmări și doborî vehicule aeriene mici fără pilot (UAV). Cu CLWS într-o configurație fixă, transportat pe un container standard, operatorii de sistem au reușit, pentru prima dată, să lovească aproximativ 30 de ținte care foloseau diverse frecvențe.

Pachetul integrat CLWS conține un sistem antiaerian complet echipat, inclusiv un sistem radar și un sistem de senzori de înaltă rezoluție pentru detectarea și identificarea țintei. 

Compania a livrat mai multe unități CLWS în 2018 unui client al Departamentului Apărării din SUA. Aceste unități au fost desfășurate în străinătate timp de aproape șase luni ca parte a unei evaluări a utilizatorilor.

Vezi și: US Air Force a primit primul vehicul echipat cu armă laser împotriva dronelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel