US Air Force a primit primul vehicul echipat cu armă laser împotriva dronelor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Contractorul Raytheon a anunțat că a livrat, la începutul acestei luni, către US Air Force, primul sistem aerian de înaltă energie împotriva dronelor transmite defence blog.

În ultimii ani, Departamentul Apărării a evaluat armele energetice direcționate - mai des cunoscute sub numele de „lasere” - ca o alternativă accesibilă la puterea de foc tradițională pentru a împiedica drone inamice să urmărească și să atace trupele de la sol.

Sistemul livrat către US Air Force va fi implementat în străinătate pentru a instrui operatori și pentru a testa eficacitatea sistemului în condiții reale.

Sistemul de arme cu laser Raytheon folosește o variantă avansată a sistemului de țintire multispectral, un senzor electro-optic / infraroșu, pentru a detecta, identifica și urmări dronele. Odată vizată ținta, sistemul declanșează focul neutralizând UAS-ul în câteva secunde.

Raytheon a instalat sistemul de arme cu laser de mare energie pe un vehicul tot teren. O singură încărcare de la o priză standard de 220 de volți, HELWS poate furniza capacitate de informații, supraveghere și recunoaștere și zeci lovituri cu laser precis. Poate fi, de asemenea, asociat cu un generator pentru a oferi un număr aproape infinit de lovituri.

 

Vezi și: Raytheon va fabrica un prototip de armă electromagnetică pentru distrugerea dronelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel