US Air Force a primit primul vehicul echipat cu armă laser împotriva dronelor

Eduard Pascu / 23 oct 2019 / 12:13

Contractorul Raytheon a anunțat că a livrat, la începutul acestei luni, către US Air Force, primul sistem aerian de înaltă energie împotriva dronelor transmite defence blog.

În ultimii ani, Departamentul Apărării a evaluat armele energetice direcționate - mai des cunoscute sub numele de „lasere” - ca o alternativă accesibilă la puterea de foc tradițională pentru a împiedica drone inamice să urmărească și să atace trupele de la sol.

Sistemul livrat către US Air Force va fi implementat în străinătate pentru a instrui operatori și pentru a testa eficacitatea sistemului în condiții reale.

Sistemul de arme cu laser Raytheon folosește o variantă avansată a sistemului de țintire multispectral, un senzor electro-optic / infraroșu, pentru a detecta, identifica și urmări dronele. Odată vizată ținta, sistemul declanșează focul neutralizând UAS-ul în câteva secunde.

Raytheon a instalat sistemul de arme cu laser de mare energie pe un vehicul tot teren. O singură încărcare de la o priză standard de 220 de volți, HELWS poate furniza capacitate de informații, supraveghere și recunoaștere și zeci lovituri cu laser precis. Poate fi, de asemenea, asociat cu un generator pentru a oferi un număr aproape infinit de lovituri.

 

Vezi și: Raytheon va fabrica un prototip de armă electromagnetică pentru distrugerea dronelor

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy