US Air Force vrea să folosească cisternele aeriene și ca noduri de comandă și control

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Air Force a lansat o cerere de ofertă pentru a monta pe cisternele aeriene echipamentele necesare unui nod de comandă și control în viitorul spațiu de luptă, transmite Jane.

Cererea a fost emisă de serviciu pe 3 ianuarie solicită industriei să furnizeze sisteme de comunicații BLOS (Beyond Line-Of-Sight) care pot fi montate pe platformele Boeing KC-135R / T Stratotanker și KC-46A Pegasus.

„Obiectivul cererii este de identificare a tehnologiilor existente și potențialul de dezvoltare pe termen lung pentru următoarea generație de sisteme de comunicații BLOS care pot fi montate pe cisternele aeriene și capabile să ofere comunicații prin voce, comunicații video și transfer de date", a precizat US Air Force. "Sistemele de comunicații BLOS care există astăzi includ sisteme de difuzare troposferice și sisteme de înaltă frecvență, precum și diverse vehicule aeriene cum ar fi dronele atașate și neatinse, care acționează ca relee. Guvernul este interesat de sisteme care ar putea oferi cea mai bună redundanță la sistemele de comunicații prin satelit (SATCOM) în termenii caracteristici performanței. Răspunsul ar trebui să cuprindă aspecte precum distanța de operare a fiecărei tehnologii, fiabilitatea, debitul, latența, ora zilei și dependența de vreme", mai arată US Air Force.

În solicitare nu este precizat numărul de sisteme care vor fi achiziționate. US Air Force deține în prezent 396 de aeronave KC-135R / T și este în proces de a primi până la 179 de aeronave KC-46A Pegasus.

Vezi și: Pentagonul a comandat încă 15 aeronave multifuncționale Boeing KC-46A

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel