Pentagonul a comandat încă 15 aeronave multifuncționale Boeing KC-46A

Eduard Pascu / 30 sep 2019 / 16:17

Boeing a primit 2,6 miliarde de dolari pentru a construi 15 ”cisterne aeriene” Pegasus KC-46A pentru US Air Force, transmite Jane.

Contractul a fost anunțat de Pentagon pe 27 septembrie. Cu acesta, numărul ”cisternelor aeriene” contractate se ridică la 67. După cum a menționat Pentagonul acest contract, care include piese de schimb și suport, va fi finalizat până în martie 2023.

Boeing va livra 36 de aeronave până la sfârșitul acestui an, dintr-o comandă de 179 de aeronave pentru cerințele US Air Force, în timp ce prima dintre cele patru aeronave comandate de Japonia va fi livrată în 2021.

KC-46A este o cisternă aeriană și de transport construită pe modelul 767-400 și are un echipaj minim format din trei persoane pilot, copilot și operator de zbor. Poate transporta 96 de tone de combustibil. Trebuie remarcat faptul că KC-46A dispune de tancuri auxiliare lucru care a dus la diminuarea spațiului destinat transportului de marfă.

Conform cerințelor US Air Force KC-46A va fi implementat „mai aproape de luptă” pentru a sprijini mai bine operațiunile serviciului. Având în vedere acest lucru, KC-46A a fost echipat cu o cabină de pilotaj ușor blindată, iar rezervoarele de combustibil sunt protejate balistic; a fost întărită protecția împotriva impulsurilor electromagnetice și oferă protecție nucleară, biologică și chimică.

Vezi și: Prima filmare a unui F-35 care se realimentează în aer de la un KC-46 Pegasus

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy