Pentagonul a comandat încă 15 aeronave multifuncționale Boeing KC-46A

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Boeing a primit 2,6 miliarde de dolari pentru a construi 15 ”cisterne aeriene” Pegasus KC-46A pentru US Air Force, transmite Jane.

Contractul a fost anunțat de Pentagon pe 27 septembrie. Cu acesta, numărul ”cisternelor aeriene” contractate se ridică la 67. După cum a menționat Pentagonul acest contract, care include piese de schimb și suport, va fi finalizat până în martie 2023.

Boeing va livra 36 de aeronave până la sfârșitul acestui an, dintr-o comandă de 179 de aeronave pentru cerințele US Air Force, în timp ce prima dintre cele patru aeronave comandate de Japonia va fi livrată în 2021.

KC-46A este o cisternă aeriană și de transport construită pe modelul 767-400 și are un echipaj minim format din trei persoane pilot, copilot și operator de zbor. Poate transporta 96 de tone de combustibil. Trebuie remarcat faptul că KC-46A dispune de tancuri auxiliare lucru care a dus la diminuarea spațiului destinat transportului de marfă.

Conform cerințelor US Air Force KC-46A va fi implementat „mai aproape de luptă” pentru a sprijini mai bine operațiunile serviciului. Având în vedere acest lucru, KC-46A a fost echipat cu o cabină de pilotaj ușor blindată, iar rezervoarele de combustibil sunt protejate balistic; a fost întărită protecția împotriva impulsurilor electromagnetice și oferă protecție nucleară, biologică și chimică.

Vezi și: Prima filmare a unui F-35 care se realimentează în aer de la un KC-46 Pegasus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel