US Air Force vrea să cumpere avioane ușoare de atac

Eduard Pascu |
Data publicării:
A-29 Super Tucano
A-29 Super Tucano

US Air Force a lansat pe site-ul Pentagonului o cerere de ofertă pentru avioane de atac ușor care să fie folosite în operațiuni contrainsurgență, transmite Jane.

Conform documentelor publicate pe 10 februarie de Departamentului Apărării, USSOCOM (US Special Operations Command) solicită aeronave ușoare pentru a oferi forțelor sale de operațiuni speciale sprijin aerian apropiat, lovituri de precizie, supraveghere, recunoaștere și transmisie de informații. În solicitare se arată că ar fi nevoie de 75 de astfel de avioane ușoare de atac. În timp ce în solicitare nu sunt menționați producătorii, dar conform specialiștilor candidații probabili vor fi Sierra Nevada Corporation cu avionul Embraer A-29 Super Tucano, Textron cu modelele AT-6B Wolverine și Scorpion, IOMAX cu modelul Archangel, Air Tractor cu modelele AT-802U și AT-802L Longsword.

În cerință se arată că aceste aeronave vor fi oferite și forțelor aeriene aliate.

Vezi și: Premierul Orban anunță reluarea IAR 99 Super Șoim, pentru F-16. Programul a trecut de CSAT

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel