US Air Force se antrenează pentru o pandemie de Ebola

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

O pandemie mortală la nivel mondial ar putea să străbată lumea în câteva ore și să ucidă milioane de oameni și, din acest motiv, US Air Force a desfășurat un exercițiu de antrenament cu un dispozitiv special de izolare pentru a transporta pacienți cu boli infecțioase deosebit de periculoase precum Ebola, transmite defence blog.

US Army are un plan de acțiune gata aplicare în caz de dezastru natural sau atac catastrofal asupra SUA. Membrii escadrilei 43 de evacuare aeromedicală din Pope Army Airfield, Carolina de Nord și membrii escadrilei 375 din Scott Air Force Base, Illinois, au efectuat un exercițiu de pregătire a sistemului de izolare a transportului la baza comună Charleston, în perioada 21-24 octombrie, potrivit unui comunicat al US Air Force.

TIS, dispozitivul de izolare folosit pentru transportul pacienților cu Ebola, fie de către aeronavele C-17 Globemaster III, fie de C-130 Hercules, previne în același timp răspândirea bolii către personalul medical și echipajul avionului în timpul zborului efectuat către un spital din SUA dotat cu echipamente speciale pentru tratarea unor astfel de bolnavi.

(w670) 

TIS este alcătuit dintr-o anticameră pentru îmbrăcarea echipamentului personal de protecție și un modul de izolare în care pacientul călătorește fizic și unde specialiștii de evacuare aeromedicală sunt capabili să acorde îngrijiri medicale.

„Realizăm exerciții periodice pentru a ne permite să menținem pregătirea și să evoluăm continuu în această capacitate de transport”, a declarat lt. col. Lee Nenortas, șeful adjunct al Air Mobility Command. „Ne străduim să ne îmbunătățim conceptul de operații, tactici, tehnici și proceduri”, a mai spus acesta.

Baza comună Charleston este în prezent singura unitate militară echipată cu TIS. 

Vezi și: Elephant Walk, cel mai amplu exercițiu de atac desfășurat de SUA și aliați

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel