US Air Force marchează azi 40 de ani de superioritate aeriană cu F-15 Eagle

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force marchează 40 de ani de când avioane F-15 Eagle au zburat în Okinawa, Japonia. Cu peste 100 de victorii în luptele aeriene și fără pierderi, F-15 Eagle este printre cele mai de succes avioane de luptă, transmite defenceblog. 

„Acest avion este un vis”, a spus lt. colonelul John G.J. DeLion, comandantul Escadrilei 67. „Am fost suficient de sus pentru a vedea curbura pământului și am zburat mult mai repede decât viteza sunetului. Aterizezi ușor pe vreme bună sau rea și zboară lin în ambele. Mă simt norocos în fiecare zi când ajung să zbor", a mai spus lt. colonelul John G.J. DeLion.

"De-a lungul anilor, atât escadrile ale US Air Force, cât și japonezii care zboară cu F-15, au fost nevoiți să se adapteze continuu pentru a contracara amenințările unice și în continuă schimbare în zona operațiunilor din Pacific. Pregătirea bilaterală cu F-15 crește disponibilitatea operațională și interoperabilitatea forțelor SUA și JASDF, consolidând în același timp relațiile și dezvoltând încrederea reciprocă, sporind în continuare angajamentul nostru pentru un spațiu Indo-Pacific liber și deschis", se arată într-un comunicat al US Air Force.

„Ne concentrăm exclusiv pe un lucru: superioritatea în aer”, a declarat căpitanul Robert Shine. „Alte aeronave sunt cu siguranță capabile să lupte cu alte avioane, dar nimeni nu se concentrează exclusiv pe această sarcină, cum ar fi piloții F-15C. Aeronavele noastre permit altor platforme, parteneri ai serviciilor și națiunilor aliate să se concentreze pe responsabilitățile lor specifice", a mai spus căpitanul Robert Shine.

Pentru a atinge acel nivel de succes și pentru a-l susține timp de aproape jumătate de secol, atât echipajele aeriene, cât și mecanicii au fost nevoiți să adopte o abordare disciplinată pentru a asigura succesul zilnic.

Americanii spun că aparatele F-15C Eagles, avioane de luptă cu două motoare, oferă o superioritate în aer. Ele au menținut o prezență constantă în regiunea Asia-Pacific și joacă un rol incontestabil în securitatea misiunii US Air Force de pe glob, mai transmite sursa citată.

Vezi și: US Air Force a trimis în Germania o aeronavă de gestionare a luptelor 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel