US Air Force a trimis în Germania o aeronavă de gestionare a luptelor

DefenseRomania Team / 25 sep 2019 / 12:46

US Air Force a desfășurat o aeronavă E-8C Joint Surveillance and Target Attack Radar System (JSTARS) în Germania, potrivit unui recent comunicat al US Air Force din Europa și Africa, transmite defenceblog.

O aeronavă de gestionare a luptelor E-8C, alocată Escadrilei 116 de control aerian cu baza la Robins, Georgia, a fost dislocată în Baza Aeriană Ramstein din Germania.

Aeronava este platforma principală a US Air Force pentru gestionarea luptei și urmărirea țintelor la sol. Misiunea sa principală este de a oferi comandanților sprijin în supravegherea terestră pentru operațiunile de atac și țintirea cu precizie a forțelor inamice.

Subsistemele radar și computer montate pe E-8C pot aduna și afișa informații detaliate ale câmpului de luptă despre forțele terestre. Informațiile sunt transmise în timp aproape real către stațiile terestre comune ale US Army și US Marine Corps și către alte noduri de comandă, control sau Statul Major.

E-8C este construit pe modelul comercial din seria Boeing 707-300, modificat în mod extensiv și echipat cu subsistemele radar, comunicații, operații și control necesare pentru a-și îndeplini misiunea operațională. Cea mai vizibilă modificare externă este radomul în formă de canoe lung de 8 metri plasat în față, sub fuselaj care adăpostește o antenă de 7,3 metri.

Desfășurarea JSTARS în teatrul european demonstrează angajamentul SUA față de aliații și partenerii noștri din regiune, transmite US Air Force.

Vezi și: US Air Force și Royal Air Force, antrenament intens în Marea Britanie

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy