US Air Force elimină bombele nucleare B61-7 și B83-1 de pe bombardierele B-52H

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier strategic B-52, sursă: US Air Force
Bombardier strategic B-52, sursă: US Air Force

Directorul Nuclear Information Project at the Federation of American Scientists, Hans Kristensen, a anunțat că US Air Force elimină bombele nucleare B61-7 și B83-1 din configurația armelor aprobate pentru bombardierele B-52H, transmite defence blog.

„Bombardierele B-52 nu mai sunt autorizate să transporte bombe nucleare. Noua instrucțiune a US Air Force specifică eliminarea B61-7 și B83-1 din configurația armelor aprobate pentru B-52H”, a spus Kristensen citând un manual actualizat recent al US Air Force.

Noul manual al US Air Force, intitulat „Reguli de siguranță pentru bombardierele strategice ale SUA”, confirmă că B-52H Stratofortressbomber nu mai poartă bombe cu gravitație nucleară.

Ultima revizuire a Manualului a avut loc în 2017. În document se precizează că singura armă nucleară transportată de bombardierele B-52 este AGM-86B cu focos W80-1.

Conform unui raport, motivul schimbării pare a fi faptul că B-52 nu mai este considerat suficient de bine protejat pentru a trece prin apărarea aeriană modernă pentru a putea lansa bombe bombele respective pe teritoriul inamic.

Vezi și: SUA au trimis bombardiere B-52 la baza Diego Garcia, pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel