SUA au trimis bombardiere B-52 la baza Diego Garcia, pe fondul tensiunilor din Orientul Mijlociu

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele aeriene americane au trimit șase bombardiere B-52 Stratofortress către baza Diego Garcia ,un avampost militar care acționează ca locație strategică pentru operațiuni militare pe care Statele Unite vor să le desfăşoare atât în Orientul Mijlociu, cât și în Pacific, potrivit Military.com.

CNN, citând un oficial american, luni, a precizat că bombardierele vor fi disponibile pentru operațiuni împotriva Iranului, dacă acest lucru va fi cerut. Informația a fost publicată și de jurnalista CNN Barbara Starr.

 

 

Experții serviciului Aircraft Spots, care urmărește deplasările avioanelor militare, anunță că două bombardiere B-52 au decolat deja de la baza aeriană Barksdale, din Louisiana.

Situația din Orientul Mijlociu s-a agravat după asasinarea, în Irak, a generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac cu dronă lansat de americani asupra aeroportului din Bagdad.

Air Force Times menționează că Pentagonul a refuzat să confirme informația CNN cu privire la desfășurarea bombardierelor B-52, invocând probleme de securitate operațională.

Menționăm că știrea este mai degrabă o speculație a presei de peste ocean iar informația a fost făcută publică înainte de atacul Iranului asupra bazelor militare din Irak.

CITEȘTE ȘI: Iranul a declanşat a doua rundă de atacuri împotriva unor baze americane din Irak (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel