US Air Force echipează avioanele F-15E cu bombe ghidate GBU-53 / B Storm Breaker

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În curând US Air Force va introduce bombele ghidate GBU-53 / B Storm Breaker pe avioanele F-15E Strike Eagle, transmite Jane.

Conform informațiilor furnizate de sursa citată cel puțin 12 avioane F-15E Strike Eagle vor fi echipate cu două sisteme de transport BRU-61 / A, încărcate complet (patru bombe fiecare).

Storm Breaker - „Small Diameter Bomb II” - este un sistem de arme lansat din aer, de 113 kg, echipat cu un căutător tri-mode unic (radar, senzori infraroșu și senzori laser semi-activi), cu un pilot automat sau sistem de navigație inerțial pentru a oferi precizie în condiții meteorologice nefavorabile. Bomba dispune de o conexiune bidirecțională dual-band Rockwell Collins TacNet care permite conectivitatea cu Joint Tactical Information Distribution și cu aeronavele dar și o legătură de frecvență ultra-înaltă (UHF) cu un identificator de la sol.

Este echipată cu un ansamblu de aripi pliabile pentru a atinge ținte de până la 70 km de locul lansării. Storm Breaker încorporează un focar multifuncțional conceput pentru a distruge țintele blindate sau ușor blindate. Focosul a fost reproiectat în timpul ciclului de dezvoltare pentru a oferi capacitatea de a distruge tancurile principale de luptă. Focosul poate fi setat să explodeze la impact, la o înălțime predefinită de țintă sau într-un mod întârziat. Bomba poate fi acționată în trei moduri principale de atac: atac normal, atac ghidat laser și atac coordonat prin intermediul comunicațiilor de înaltă frecvență. De asemenea aceasta poate fi folosită și împotriva infanteriei în modul defragmentare.

 

Vezi și: Computer ultrarapid, instalat pe avioanele F-15 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel