US Air Force echipează avioanele F-15E cu bombe ghidate GBU-53 / B Storm Breaker

Eduard Pascu / 03 feb 2020 / 16:51

În curând US Air Force va introduce bombele ghidate GBU-53 / B Storm Breaker pe avioanele F-15E Strike Eagle, transmite Jane.

Conform informațiilor furnizate de sursa citată cel puțin 12 avioane F-15E Strike Eagle vor fi echipate cu două sisteme de transport BRU-61 / A, încărcate complet (patru bombe fiecare).

Storm Breaker - „Small Diameter Bomb II” - este un sistem de arme lansat din aer, de 113 kg, echipat cu un căutător tri-mode unic (radar, senzori infraroșu și senzori laser semi-activi), cu un pilot automat sau sistem de navigație inerțial pentru a oferi precizie în condiții meteorologice nefavorabile. Bomba dispune de o conexiune bidirecțională dual-band Rockwell Collins TacNet care permite conectivitatea cu Joint Tactical Information Distribution și cu aeronavele dar și o legătură de frecvență ultra-înaltă (UHF) cu un identificator de la sol.

Este echipată cu un ansamblu de aripi pliabile pentru a atinge ținte de până la 70 km de locul lansării. Storm Breaker încorporează un focar multifuncțional conceput pentru a distruge țintele blindate sau ușor blindate. Focosul a fost reproiectat în timpul ciclului de dezvoltare pentru a oferi capacitatea de a distruge tancurile principale de luptă. Focosul poate fi setat să explodeze la impact, la o înălțime predefinită de țintă sau într-un mod întârziat. Bomba poate fi acționată în trei moduri principale de atac: atac normal, atac ghidat laser și atac coordonat prin intermediul comunicațiilor de înaltă frecvență. De asemenea aceasta poate fi folosită și împotriva infanteriei în modul defragmentare.

 

Vezi și: Computer ultrarapid, instalat pe avioanele F-15 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy