Computer ultrarapid, instalat pe avioanele F-15

Eduard Pascu |
Data publicării:

Avioanele din componența US Air Force vor fi echipate, până în anul 2022, cu cel mai rapid computer de analiză a datelor, transmite defence blog.

Pentogonul a anunțat că Boeing a primit nouă modificare a contractului, în valoare de 84,1 milioane de dolari, pentru producerea celui mai rapid computer de avioane de luptă din lume, Advanced Display Core Processor II (ADCPII) și a echipamentelor conexe pe avioane de luptă F-15.

Lucrările vor fi efectuate în St. Louis, Missouri.

ADCPII este cel mai rapid computer de avioane de luptă din lume și este capabil să prelucreze 87 de miliarde de instrucțiuni pe secundă, lucru care oferă echipajului o capacitate mai rapidă de analiză a misiunii.

Noul computer de mare viteză va ajuta sistemele automatizate de control al zborului „fly-by-wireF-15.

Fly-by-wire înseamnă că un pilot se conectează direct la un computer, iar echipamentul acționează asupra comenzilor aeronavei. Un computer furnizează soluții mai rapid și mai în siguranță permițând astfel unei aeronave să se deplaseze dintr-un punct în altul, spre deosebire de zborul cu comenzi mecanice, au spus oficialii companiei.

Vezi și: US Air Force a făcut încă un pas spre noul avion F-15EX Advanced Eagle

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel