US Air Force cumpără cu 1,2 miliarde de dolari 15.000 de focoase pentru bombele BLU-134 și BLU-136

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Air Force a anunțat că va cumpăra de la două companii, Faxon Machining și Main Tool & Machine, 15.000 de focoase pentru noile bombe BLU-136 și BLU-134, transmite Jane.  

Contractele sunt de 600 de milioane de dolari fiecare și sunt scadente în anul 2026, anunță Pentagonul.

Focoasele pentru BLU-134/B și BLU-136/B sunt echipate cu un senzor de înălțime. La BLU-134/B, cunoscut și sub denumirea de NGAAW Increment I, este un focos de 226 de kilograme care oferă capacități îmbunătățite anti-personal și anti-materiale (APAM). BLU-136/B, cunoscut și sub denumirea de NGAAW Increment II, este un focos de 900 de kilograme cu fragmentare înaltă.

În timp ce bombele obișnuite împrășie fragmente asupra soldaților în contact cu solul, armele din seria NGAAW obțin un efect mai bun prin explozia la înălțimea stabilită împrăștiind șrapnel pe o arie largă pentru a distruge formațiuni mari de forțe inamice aflate în câmp deschis.

Vezi și: Forțele Aeriene ale SUA schimbă tipul de bombe folosit

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel