Forțele Aeriene ale SUA schimbă tipul de bombe folosit

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele Aeriene din SUA achiziționează generația nouă de bombe cu defragmentare de 2.000 de lb. (900 kg), numite BLU-136.

Într-o notificare postată pe site-ul federal în această lună, Comandamentul Forțelor Aeriene a anunțat că serviciul va emite un preaviz pentru achiziționarea BLU-136 / B Next Generation Area Attack.

Direcția Armament Direct intenționează să acorde un contract multiplu de atribuire a cantității nedefinite de livrare pentru BLU-136 / B.

Forțele Aeriene așteaptă până pe 31 iulie depunerea de oferte și intenționează să anuleze contractul de atribuire multiplă întreprinderilor mici. Părțile interesate pot trimite răspunsuri la notificarea de precontractare până pe data de 2 august.

Forțele aeriene din SUA dezvoltă un nou tip de bombe ca înlocuitor al munițiilor cu dispersie, care sunt eliminate de Pentagon.

Munițiile cu dispersie sunt un tip de armă care a fost interzisă de 102 țări, în mare parte datorită îngrijorărilor pe care armatele și munițiile de tip cluster neexplodate lăsate pe câmpul de luptă reprezintă un pericol pe termen lung pentru civili. Un tratat internațional din 2010 exclude utilizarea de bombe cu dispersie, însă SUA nu este semnatar. Deși, în practică, SUA folosesc rareori bombe cu dispersie.

Potrivit informațiilor actuale, BLU-136 / B este o bombă de 2.000 de lb., proiectată să prăbușească fragmente de metal asupra forțelor inamice ca înlocuitor al munițiilor cu dispersie, fără a lăsa în urmă muniții neexplodate. Această armă este de patru ori mai mare decât cea a BLU-134 / B Warhead Improved Lethality, care este acum în producție. Modelele BLU-134 și BLU-136 sunt diferite.

Vezi și: Bombe nucleare în bazele americane din Europa. Raport negat de NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel