US Air Force, amplu exercițiu de lansare, în alarmă, a avioanelor A-10 Thunderbolt II

DefenseRomania Team / 23 ian 2020 / 13:26

US Air Force a efectuat, pe 21 ianuarie, un amplu exercițiu la Baza Selfridge a Gărzii Naționale, lansând zece avioane A-10 Thunderbolt II la rând, transmite defence blog.

Exercițiul intitulat „Elephant Walk” este un element fundamental de antrenament atunci când se pregătește o misiune de atac.

Elephant Walk reprezintă și motto-ul Escadrilei 127, „We Stand Ready”, și demonstrează disponibilitatea și capacitatea de lansare a puterii aeriene de luptă, potrivit unui comunicat recent al serviciului.

În ceea ce privește aeronavele, A-10 Thunderbolt II are o manevrabilitate excelentă la viteze mici și altitudine scăzută și este o platformă extrem de precisă. Aeronava poate survola în apropierea zonelor de luptă pentru perioade îndelungate de timp și poate acționa în condiții de plafon redus și de vizibilitate. Raza mare de luptă și capacitatea scurtă de decolare și aterizare permit operații în, și în afara locațiilor din apropierea liniei frontului. Folosind ochelari de vedere pe timp de noapte, piloții avioanelor A-10 pot efectua misiuni la adăpostul întunericului.

Vezi și: Elephant Walk, cel mai amplu exercițiu de atac desfășurat de SUA și aliați

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy