US Air Force achiziționează cuțite pentru piloți

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Defense Logistics Agency a lansat o cerere, pe site-ul de contractare al guvernului american, pentru US Air Force, în vederea achiziției de cuțite de luptă, transmite defence blog.

Agenția a lansat o cerere de propuneri pentru antreprenorii interesați de furnizarea unui cuțit pentru piloți, cunoscut și sub denumirea de Aircrew Survival Egress Knife sau ASEK.

ASEK este un sistem special de cuțite proiectat și produs de Ontario Knife Company, unul dintre puținii producători americani de baionete. Acesta are o serie de caracteristici care ajută la evadarea dintr-o aeronavă, poate fi folosit ca un ciocan pentru a sparge geamurile cabinei fabricate din sticlă acrilică și pentru a tăia tabla de aluminiu a unei aeronave.

Este furnizat împreună cu un tăietor de curele din aluminiu anodizat, pentru a rezita la coroziune, cu care se pot tăia chingile, șnururi, pânza etc. Are o șurubelniță și o tijă de fixare pentru a proteja zona lamei. Acesta se potrivește cu echipamentul pilotului, în buzunarul piciorului stâng pe costumele de zbor și este o necesitate pentru echipajele medicale.

Vezi și: US Air Force a făcut încă un pas spre noul avion F-15EX Advanced Eagle

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel