US Air Force a făcut încă un pas spre noul avion F-15EX Advanced Eagle

Eduard Pascu / 29 ian 2020 / 14:33

Task & Purpose a anunțat că au fost obținute alte două avize importante pentru a onora intenția Forțelor Aeriene de a procura atât avioane moderne Boeing F-15EX, cât și motoare General Electric Motoare F110 cu care sunt echipate aceste avioane, transmite defence blog.

United States Air Force Life Cycle Management Center intenționează să acorde un contract în cantitate nedeterminată, pentru compania Boeing, pentru o actualizare a flotei de avioane F-15C/D și să crească totodată flota de avioane F-15E, ”, potrivit unei notificări a Federal Business Opportunities.

F-15EX, cunoscut în mod obișnuit ca "Strike Eagle on Steroids", este cea mai recentă versiune a celebrului avion de luptă F-15 Eagle. Noua aeronavă ar fi echipată cu avionică îmbunătățită și radare mai bune. Ea va putea transporta mai mult de 12 rachete aer-aer.

Versiunea îmbunătățită a F-15 va putea transporta întreaga gamă de arme aer-aer, aer-sol și maritim. Aeronava va putea angaja o multitudine de ținte în orice misiune.

Reuters a anunțat anterior că proiectul de finanțare al Departamentului Apărării pentru anul 2020 în valoare de 694,9 miliarde de dolari, are o creștere cu 20,5 miliarde de dolari peste nivelul prevăzut inițial. Această creștere se referă la aprobarea US Air Force de a cumpăra noile avioane de vânătoare F-15EX Advanced Eagle.

Membrii subcomisiei de finanțe a Senatului au recomandat folosirea sumei de 992,4 milioane de dolari pentru 8 aeronave F-15EX, dintre care 2 aeronave pentru testare, cercetare și evaluare de către US Air Force.

 

Vezi și: US Air Force cumpără avioane Boeing F-15EX Advanced Eagle

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy