US Air Force a trimis în Anglia legendarele aeronave Dragon Lady

DefenseRomania Team / 26 sep 2019 / 13:09

US Air Force a desfășurat aeronave U-2 Dragon Lady de înaltă altitudine, pentru supraveghere și recunoaștere la Royal Air Force Fairford, Anglia, transmite defenceblog.

Avionul de spionaj U-2 este unul dintre cele mai legendare aeronave militare americane fabricate în timpul Războiului Rece. U-2 a fost proiectat în anii ’50 de Kelly Johnson și a jucat un rol important în apărarea Americii, spionând adversarii de la 70.000 de metri.

Mai mult, avioanele U-2 au luat parte la conflictele de după Războiul Rece din Afganistan și Irak și au sprijinit mai multe operațiuni multinaționale NATO. U-2 a fost, de asemenea, utilizat pentru cercetare electronică a senzorilor, calibrare prin satelit, cercetare științifică și comunicare.

Dragon Lady este unul dintre o serie de avioane care au servit USAF timp de peste 50 de ani, precum Boeing B-52 și Boeing KC-135. Cele mai noi modele (TR-1, U-2R, U-2S) au intrat în serviciu în anii 1980, iar cel mai recent model, U-2S, a avut o actualizare tehnică în 2012.

Misiunea U-2 este să ofere informații, supraveghere și recunoaștere pentru a îndeplini obiectivele comandantului combatant.

U-2 este capabil să adune o varietate de imagini, inclusiv electro-optice multi-spectrale, infraroșu și este echipat cu radar cu deschidere sintetică, iar informațiile pot fi stocate sau trimise la centrele de la sol. 

"Desfășurarea activelor de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR) în Europa demonstrează angajamentul SUA față de aliații și partenerii noștri din regiune", spune US Air Force.

Vezi și: Boeing a prezentat noul avion F-15 EX Advanced Eagle - Video

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy