US Air Force a testat noul avion F-15EX (Video)

Eduard Pascu / 03 Martie 2021 / 22:07
F-15EX  Sursa foto: Boeing
F-15EX Sursa foto: Boeing

Un pilot de teste din cadrul US Air Force a testat pentru prima oară capacitățile noului avion F-15EX.

Într-un mesaj pe Twitter, compania Boeing a anunțat că un pilot de teste din cadrul US Air Force a efectuat azi un prim zbor cu noul avion F-15EX. Acest zbor a deschis calea spre prima livrare de avioane F-15EX pentru Forțele Aeriene Americane.

US Air Force au comandat în iulie 2020 un prim lot de opt avioane – cu o valoare care să nu depășească aproximativ 1,2 miliarde de dolari. 

Întregul program are o valoare plafon de 23 miliarde dolari, deoarece este de aşteptat să fie achiziţionate cel puțin 144 de avioane F-15EX, dar contractul include opțiuni pentru a permite Forțelor Aeriene să achiziționeze până la 200 de avioane.

F-15EX este capabil să poarte o sarcină utilă externă de până la 22 de rachete AIM-9X Sidewinder și rachete aer-aer AMRAAM cu rază medie de acţiune. 

 

Amintim că DefenseRomania, a anunțat că motivul pentru care United States Air Force (USAF) ar cumpăra un avion vechi de 50 de ani a avut mai mult sens odată ce Boeing a anunțat că avioanele sunt de fapt cea mai nouă versiune a celei de-a patra generații F-15EX.

Potrivit unei articol publicat de revista Air Force, noul F-15EX este cu mult mai avansat, comparativ cu alte versiuni ale sale. Pe lângă caracteristicile aeronautice binecunoscute și impresionante ale F-15, F-15EX este capabil să poarte o sarcină utilă externă de până la 22 de rachete AIM-9X Sidewinder și rachete aer-aer AMRAAM cu rază medie de acţiune. 

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy