US Air Force a testat noul avion F-15EX (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
F-15EX  Sursa foto: Boeing
F-15EX Sursa foto: Boeing

Un pilot de teste din cadrul US Air Force a testat pentru prima oară capacitățile noului avion F-15EX.

Într-un mesaj pe Twitter, compania Boeing a anunțat că un pilot de teste din cadrul US Air Force a efectuat azi un prim zbor cu noul avion F-15EX. Acest zbor a deschis calea spre prima livrare de avioane F-15EX pentru Forțele Aeriene Americane.

US Air Force au comandat în iulie 2020 un prim lot de opt avioane – cu o valoare care să nu depășească aproximativ 1,2 miliarde de dolari. 

Întregul program are o valoare plafon de 23 miliarde dolari, deoarece este de aşteptat să fie achiziţionate cel puțin 144 de avioane F-15EX, dar contractul include opțiuni pentru a permite Forțelor Aeriene să achiziționeze până la 200 de avioane.

F-15EX este capabil să poarte o sarcină utilă externă de până la 22 de rachete AIM-9X Sidewinder și rachete aer-aer AMRAAM cu rază medie de acţiune. 

 

Amintim că DefenseRomania, a anunțat că motivul pentru care United States Air Force (USAF) ar cumpăra un avion vechi de 50 de ani a avut mai mult sens odată ce Boeing a anunțat că avioanele sunt de fapt cea mai nouă versiune a celei de-a patra generații F-15EX.

Potrivit unei articol publicat de revista Air Force, noul F-15EX este cu mult mai avansat, comparativ cu alte versiuni ale sale. Pe lângă caracteristicile aeronautice binecunoscute și impresionante ale F-15, F-15EX este capabil să poarte o sarcină utilă externă de până la 22 de rachete AIM-9X Sidewinder și rachete aer-aer AMRAAM cu rază medie de acţiune. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel