US Air Force a semnat un contract cu Korean Air Lines pentru întreținerea avioanelor A-10 Thunderbolt II staționate în Coreea de Sud

Eduard Pascu / 10 dec 2019 / 11:38

Departamentul Apărării al SUA a anunțat că a fost semnat un acord cu Korean Air Lines Co Ltd pentru întreținerea aeronavelor A-10 Thunderbolt II din cadrul Escadrilelor 25 și 51, care sunt staționate la Baza Osan din Coreea de Sud, transmite defence blog.

Conform contractului, în valoare de peste 213 milioane de dolari, lucrările vor fi efectuate în Buson, Coreea de Sud și este de așteptat să fie finalizate până la 31 decembrie 2029. 

Avioanele A-10 Thunderbolt II au o manevrabilitate excelentă la viteză redusă și la altitudine mică iar armele precise o fac de neegalat în acest tip de misiune. Aeronava poate zbura în apropierea zonelor de luptă pentru perioade îndelungate de timp și poate fi folosită în condiții de plafon jos și vizibilitate scăzută. Raza lungă de luptă și capacitatea scurtă de decolare și aterizare permit operații în și în afara zonelor din apropierea liniilor frontului. Folosind ochelari de vedere pe timp de noapte, piloții A-10 pot executa misiuni la adăpostul întunericului.

US Air Force a introdus A-10 în 1976 ca aeronavă de sprijin aerian strâns. Este armat puternic, cu șapte mitraliere GAU-8/A Gatling de calibru 30 mm și poate transporta 7.200 kg de muniție mixtă, bombe și rachete.

Vezi și: Un avion A-10C a lansat accidental o rachetă M-156. US Air Force a confirmat incidentul

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy