Un avion A-10C a lansat accidental o rachetă M-156. US Air Force a confirmat incidentul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
A-10, sursă foto: US Army - airman.dodlive.mil
A-10, sursă foto: US Army - airman.dodlive.mil

Un avion aerian american A-10C „Thunderbolt II”, utilizat pentru atacul la sol, a lansat accidental o rachetă în timpul unui zbor de antrenament. 

Din fericire racheta a lovit o zonă nepopulată din apropierea bazei de pregătire militară, dar ar fi putut cauza daune grave în cazul în care ar fi lovit o zonă urbană.

Incidentul a avut loc joi, pe data de 5 septembrie, în apropiere de orașul Tucson, Arizona, SUA, informează Popular Mechanics. Avionul A-10C a lansat accidental o rachetă M-156. Incidentul a fost confirmat de US Air Force.

A-10 Thunderbolt II este un avion cu reacție, bimotor, de atac la sol. Scopul avionului este de a oferi suport aerian de apropiere forțelor terestre prin atacarea țintelor la joasă înălțime.

A-10 a avut zborul inagural în 1972 și poate fi utilizat împotriva tancurilor, vehiculelor blindate sau a altor ținte de la sol. Avionul este primul conceput de americani, destinat exclusiv pentru suport aerian de apropiere. A-10 cântărește 23 de tone și poate atinge o viteză de croazieră de 560km/h.

A-10C reprezintă varianta upgradată, beneficiind de sisteme de comunicații digitale care au redus timpul de reacție pentru recunoașterea țintelor de la sol și atacarea acestora. Avioanele au fost dislocate de US Army și în războiul din Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel