US Air Force a înființat singura escadrilă de elicoptere MH-139A

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force a anunțat că cel mai nou elicopter utilitar MH-139A va fi numit Duke Field, transmite defence blog.

MH-139A va înlocui elicopterul UH-1NHuey” din era Vietnamului, care are lacune la capitolul viteză, de rază de acțiune, autonomie, de încărcare și de sprijin în misiuni.

Elicopterele vor oferi securitate și sprijin pentru siturile unde sunt amplasate rachetele balistice intercontinentale din Wyoming, Montana, Dakota de Nord, Colorado și Nebraska, toate cu o gamă crescută, de viteză și sarcină utilă. Alte misiuni la care acest tip de elicopter poate fi folosit includ căutare, salvare civilă și suport aerian.

Acestea vor funcționa în cadrul Escadrilei 413 Air Force Materiel Command’s singura unitate de elicoptere a US Air Force. Echipajele sunt formate din militari ai Forțelor Speciale

Unitatea este locată în spații administrative temporare care au fost construite în numai trei luni. Detașamentul se va muta în cele din urmă la Baza US Air Force din Malmstrom, Montana, pentru a efectua teste și evaluări suplimentare ale aeronavei.

 

Grafic de livrare

 

 

Escadrila va fi compusă din patru elicoptere. Primul ar trebui să fie livrat pe 19 decembrie. Cea de-a doua aeronavă urmează să sosească la jumătatea lunii ianuarie 2020, în timp ce a treia și a patra aeronavă sunt programate să sosească în februarie.

Elicopterele au fost achiziționate de la Boeing la un cost de 2,38 miliarde de dolar.

Elicopterele MH-139 vor asigura transportul aerian și vor susține cerințele a cinci comenzi majore și agenții de operare ale US Air Force: Air Force Global Strike Command, Air Force District of Washington, Air Education and Training Command, Air Force Materiel Command și Pacific Air Forces

MH-139 este derivat din elicopterul Leonardo AW139, care este utilizat de peste 270 de guverne, forțe armate și companii din întreaga lume. Leonardo va asambla elicopterele la uzina sa din Philadelphia, iar Boeing va integra componente specifice armatei.

Vezi și: US Air Force începe testarea elicopterului Boeing MH-139A

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel