US Air Force a comandat două avioane ușoare de atac

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force a comandat două avioane ușoare de atac de la Sierra Nevada Corporation, transmite defence blog.

Contractul, în valoare de 128,9 milioane de dolari a fost anunțat, ieri, de Departamentul Apărării. Lucrările vor fi efectuate la unitatea din Jacksonville, Florida, iar avioanele A-29 Super Tucano trebuie livrate până la 23 august 2024.

Proiectată să funcționeze la temperaturi ridicate și pe terenuri extrem de accidentate, aeronava ușoară de atac este echipată cu un sistem de arme cu manevrabilitate mare, de a patra generație, capabil să livreze muniții ghidate cu precizie.

Nevoia de avioane ușoare de atac este pentru a susține strategia de apărare a Statelor Unite în vederea combaterii terorismului la scară globală, alături de aliați și parteneri. O capacitate ușoară de atac ar putea susține forțele într-un război neregulat, maximizează capacitatea investițiilor financiare și valorifică tehnologiile inovatoare existente.

Avioanele A-29 Super Tucano nu numai că oferă flexibilitate, dar, de asemenea, accelerează modernizarea forțelor actuale și potențiale partenere care nu necesită avioane de vânătoare avansate, se arată în comunicatul Departamentului Apărării.

Vezi și: US Air Force vrea să cumpere avioane ușoare de atac 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel