Ungaria va permite trecerea românilor blocați la graniță, dar în condiții de maximă securitate

Tudor Curtifan / 17 Martie 2020 / 17:04

Ungaria va permite trecerea cetățenilor români blocați la frontiera Austriei cu Ungaria.

Ungaria va permite cetăţenilor români şi bulgari blocaţi la graniţa austro-ungară să tranziteze teritoriul ungar o singură dată în cursul nopţii de marţi, începând cu ora 22-00 până la ora 07:00.

Tranzitul se va face în condiții speciale printr-un coridor sanitar. Cei care fac parte din convoi nu au voie să se oprească și vor fi monitorizați pe întreg teritoriul maghiar, fiind escortați de forțele de la Budapesta.

Sunt aproape 3.500 de români care se întorc din Spania, Italia, Marea Britanie, Germania sau Franța. Aceștia vor intra în autoizolare ori în carantină dacă se întorc din zonele roșii. 

Prin țară, românii vor intra prin trei puncte: Borș Nădlac și Cenad.

Amintim că ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a cerut azi omologului său ungar, Peter Szijjarto, într-o convorbire telefonică, crearea de urgenţă a unui coridor umanitar care să permită tranzitul continuu prin Ungaria spre România al tuturor cetăţenilor români aflaţi în prezent la frontiera dintre Austria şi Ungaria.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul de Externe, la punctul de frontieră Nickelsdorf sunt blocați aproximativ 3.500 de cetățeni români cărora le-a fost refuzată intrarea în Ungaria.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy