Ungaria atribuie companiilor Rheinmetall și UVision un contract pentru dronele kamikaze Hero

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germana Rheinmetall a obținut o comandă importantă din partea Ungariei pentru vanzarea de drone kamikaze Hero. Livrarea va începe în 2024 și este programată să se încheie în 2025. Hero sunt o familie de drone kamikaze pe care Rheinmetall le fabrică și le comercializează în Europa în cadrul unui acord de cooperare cu compania israeliana UVision Air.

 

În octombrie 2021, Rheinmetall și UVision au demarat un parteneriat strategic menit să răspundă cererilor tot mai mari pentru drone kamikaze controlate de la distanță.

Dronele kamikze Hero oferă forțelor armate cea mai mare flexibilitate operațională pe câmpurile de luptă. Sistemele de arme posedă o capacitate unică de angajare autonomă a țintelor, inclusiv căutare, monitorizarea și recunoașterea. Acesta localizează, urmărește și angajează ținte inamice care au o amprentă termică reduse şi care se afla dincolo de linia frontului.

Sistemele ''Hero Loitering Munition'' survolează deasupra zonei țintă, localizând și urmărind inamicul și analizând posibilele ținte. Acestea ajută la selectarea țintelor de mare valoare, precum și a momentului, a direcției și a unghiului de atac adecvate înainte de a efectua o lovitură de mare precizie. Sistemele Hero Loitering Munition prezintă un grad ridicat de comuniune și, prin urmare, pot fi operate de la același terminal de operare de la sol.

Toate sistemele Hero sunt concepute pentru a funcționa în condiții complexe pe câmpul de luptă, inclusiv în medii fără recepție GPS sau conexiuni radio bruiate. Forțele armate moderne din întreaga lume, printre care și cele ale principalilor membri NATO, utilizează muniții Hero Loitering Munitions, care s-au dovedit extrem de eficiente în luptă.

Sistemul Hero și-a demonstrat eficacitatea împotriva unei multitudini de ținte diferite, inclusiv infanterie, vehicule ușoare, tancuri, fortificații inamice, sisteme de apărare aeriană și infrastructuri critice. 

 

Câteva caracteristici ale UAV-urilor kamikaze din familia Hero

 

Hero-30 este un sistem portabil de doar 3 kg, fiind cel mai mic sistem din familia UVision. Drona poate fi pregătită, instalată și lansată în câteva minute, poate „rătăci” în zbor timp de 30 de minute și este ideală pentru misiunile anti-personal. Lansarea se face cu un mecanism pneumatic, iar zgomotul și semnătura termică sunt mici. Fiind practic invizibilă și imperceptibilă, un atac al dronei poate lua prin surprindere inamicul. „Hero-30 oferă un avantaj major forțelor de apărare”.

Sistemul inteligent Hero-70 are o greutate de doar 7 kg. Poate transporta în zbor o muniție (focos) în greutate de 1 kg, timp de 45 de minute. Distanța la care legătura de comunicație este sigură ajunge la 40 de km. Este ideal pentru atacul unor obiective cum ar fi vehiculele ușoare.

Hero-120 este cel mai mare sistem dintre cele cu rază scurtă de acțiune și este potrivit pentru misiuni antitanc sau împotriva unor obiective tactice. Greutatea muniției poate fi de până la 4,5 kg iar timpul de zbor este de maxim 60 de minute.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel