Ungaria a început vaccinarea anti-coronavirus, cu o zi înainte de majoritatea statelor UE

Darius Muresan |
Data publicării:

Autorităţile ungare au început sâmbătă vaccinarea anti-coronavirus cu vaccinul Pfizer-BioNTech a angajaţilor din sectorul medical, cu o zi mai devreme decât în majoritatea ţărilor Uniunii Europene, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Ungaria a primit primul transport de vaccin anti-coronavirus sâmbătă dimineaţa, iar dozele ajung pentru vaccinarea a 4.875 de oameni, a relatat agenţia publică MTI. Vaccinurile au fost transportate la Budapesta sub escorta poliţiei.

"Am început vaccinarea personalului medical, potrivit unui plan prestabilit", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, sub formă de răspuns la întrebările adresate de Reuters.

Primele vaccinuri sunt livrate la principalul centru anti-COVID-19 din Budapesta, Spitalul Central Del-Pest, iar după-amiază alte doze vor ajunge la încă un spital important din Budapesta, a relatat MTI.

Începând de duminică, numeroase ţări din UE - printre care Franţa, Germania, Italia, Austria, Portugalia şi Spania - intenţionează să înceapă vaccinarea în masă. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel