Un tanc rusesc T-72 a fost distrus cu ajutorul unei drone de mici dimensiuni, modificată să arunge obuze de mortier (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ucrainene continuă să provoace pierderi grele forţelor ruse de ocupaţie, în primul rând la capitolul tehnică militară. Ieri, armata ucraineană a publicat pe reţele de socializare un scurt material video cu momentul în care o dronă de mici dimensiuni, care a suferit unele modificări, a lansat un obuz de mortier direct pe turela unui tanc rusesc T-72B3.

Materialul video publicat de Forțele Armate Ucrainene arată un tanc al forţelor armate ruse, reperat prin recunoaștere aeriană pe un drum de lângă o plantație forestieră.

Pentru a distruge tancul rusesc T-72B3, militarii Forțelor Armate Ucrainene au folosit un quadrocopter, care a fost modificat pentru a lansa diferite tipuri de proiectile, în special grenade şi obuze de mortier, asupra echipamentelor și personalului forţelor ruse de ocupaţie.

După cum se poate observa, operatorul dronei a avut o precizie de invidiat - punct ochit, punct lovit - un obuz de mortier a căzut direct prin trapa deschisă a turelei tancului și a explodat înăuntru.

După explozie, din tanc a început să iasă fum alb și gros, iar mai târziu o flacără puternică a ieşit prin trapele turelei tancului - ceea ce înseamnă că proiectilul a lovit direct magazia de muniţie care, după cum bine ştim, la mai toate tancurile ruseşti se află în turelă.

Imaginile publicate arată cum tancul T-72 arde aproape complet din interior, nu se știe dacă echipajul acestuia era sau nu înăuntru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel