Un submarin nuclear rusesc a lovit în premieră o țintă navală cu racheta hipersonică Zircon

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Rueconomics.ru
Sursă foto: Rueconomics.ru

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 04.10.2021, submarinul nuclear Severodvinsk al Flotei de Nord a efectuat prima lansare a rachetei hipersonice Zircon în Marea Barents.

“Forțele Navale ale Federației Ruse au efectuat prima testare a rachetei hipersonice Zircon de pe submarinul nuclear Severodvinsk”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agențiile Interfax și Tass.

 

În cadrul testului, racheta hipersonică Zircon a lovit cu succes ținta

 

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ministerului, lansarea rachetei s-a făcut asupra unei ținte navale, în Marea Barents. Datele de control obiectiv arată că zborul rachetei a fost în conformitate cu parametrii stabiliți, iar aceasta a lovit cu succes ținta.

Lansarea rachetei a fost efectuată de la suprafața apei.

Pe 30 septembrie, o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial declarase pentru agenția Tass că prima lansare a versiunii pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi efectuată la începutul lunii octombrie. În funcție de rezultatele acesteia, a doua lansare ar urma să aibă loc de pe submarinul Severodvinsk în luna noiembrie, din imersiune, asupra unei ținte navale.

Comentariul autorului: Ministerul rus al Apărării a publicat pe canalul său de YouTube un scurt material video cu lansarea rachetei Zircon de pe submarinul Severodvinsk. Din analiza materialului, care a fost preluat și de postul de televiziune Zvezda, rezultă faptul că lansarea a fost efectuată pe timp de noapte.

Testarea noii rachete hipersonice cu bazare navală Zircon se desfășoară în paralel de pe o platformă de suprafață (fregata Amiral Gorshkov) și de pe submarin (Severodvinsk).

În vara acestui an, au fost finalizate testele constructive de zbor ale rachetei, care au inclus 10 lansări de pe un stand terestru și de pe fregata Amiral Gorskov a Flotei de Nord. În luna noiembrie, vor începe testele de zbor ale rachetei de pe platforma purtătoare de suprafața și vor continua în 2022, după care vor începe livrările planificate către Forțele Navale.

Pe 24 august, în cadrul forumului tehnico-militar internațional Armata-2021, a fost încheiat un contract pentru livrarea rachetelor Zircon către Ministerul rus al Apărării. După cum a precizat pentru agenția Tass directorul general al societății NPO Mashinostroyenia, Aleksei Leonov, acest contract va fi îndeplinit până în 2025.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel