Un submarin iranian Ghadir a testat o rachetă de croazieră - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Iranul a testat ieri cu succes o rachetă de croazieră în cursul unor exerciţii navale în apropiere de Strâmtoarea Urmuz.

Teheranul a ameninţat în trecut cu blocarea Strâmtorii Urmuz, o rută majoră de transport petrolier la intrarea în Golf, drept represalii la orice acţiune americană ostilă, inclusiv încercările de a opri exporturile iraniene de petrol prin intermediul sancţiunilor.

În august, Washingtonul a afirmat că Iranul a testat o rachetă cu rază scurtă de acţiune anti-navă în strâmtoare în cursul unor exerciţii navale despre care s-a spus că au avut drept scop de a avertiza ca urmare a deciziei preşedintelui Donald Trump de a reimpune sancţiuni Teheranului.

''În cea de-a treia zi a exerciţiilor, submarinul iranian de tip Ghadir a lansat cu succes o rachetă de croazieră'', a anunţat agenţia oficială Irna.

Alte submarine iraniene, Tareq şi noul Fateh (Cuceritorul), construit pe plan intern, au aceleaşi capabilităţi anti-navă, a afirmat Irna, citând un comunicat al armatei.

Peste 100 de nave iau parte la exerciţiile navale, planificate să dureze trei zile, într-o vastă zonă ce se întinde din Strâmtoarea Urmuz până în Oceanul Indian, potrivit media. Exercițiile au avut loc în contextul unor tensiuni sporite între Teheran şi Washington.

Imagini video de la testarea rachetei de croazieră din cadrul exercițiilor navale iraniene:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel