Un soldat și-a ucis colegii fiindcă nu a primit permisie

Eduard Pascu / 04 dec 2019 / 14:23

Cel puţin şase soldaţi din cadrul trupelor paramilitare au fost ucişi după ce unul dintre ei ar fi deschis focul asupra colegilor săi miercuri în centrul Indiei, au anunţat oficiali, citaţi de DPA, transmite Agerpres.

Incidentul a avut loc într-o tabără a poliţiei de frontieră indo-tibetane din districtul Narayanpur în Chhattisgarh, care se numără printre statele din India cele mai afectate de o insurgenţă maoistă de stânga.

"Soldatul a deschis focul asupra colegilor săi într-un acces de furie. A urmat apoi un schimb de focuri şi în total şase soldaţi inclusiv atacatorul au murit. Alţi doi sunt răniţi grav", a declarat prin telefon un înalt oficial al districtului, Padum Sinh Alma.

Dar potrivit media locale, soldatul care i-a împuşcat pe cei cinci colegi s-a sinucis ulterior îndreptându-şi arma asupra sa. Motivul disputei nu este clar. Se suspectează că soldatul s-a înfuriat după ce nu a primit permisie, a spus Alma, adăugând că a fost deschisă o anchetă.

Incidentele cu soldaţi care îşi ucid colegii sunt frecvente în India, în special în zone precum Kaşmir şi Chhattisgarh unde forţele luptă împotriva insurgenţelor violente.

În trecut, oficialii au dat vina pe stres pentru astfel de incidente cu soldaţi ucişi şi sinucideri în cadrul trupelor, din cauza condiţiilor ostile şi unei lungi despărţiri de familii.

Vezi și: India a plătit Rusiei taxă pentru transfer de tehnologie pentru tancul T-90S, dar piesele principale sunt importate

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy