Un portavion și două distrugătoare americane în deșert. China a construit machete ale navelor americane folosite ca țintă pentru armată

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook

China a construit machete ale unui portavion american și două distrugătoare într-un deșert din provincia Xinjiang. Machetele sunt folosite ca nave țintă pentru Armata de Eliberare a Poporului.

„Navele” au fost construite în deșertul Taklamakan din China. Imaginile au fost suprinse prin sistemul satelit Maxar, și oferite US Naval Institute care le-a publicat.

 

China a construit în deșert o machetă a unui portavion american și două distrugătoare din clasa Arleigh Burke. „Navele” vor fi folosite ca ținte de Armata de Eliberare a Poporului

 

Pe imaginile din satelit se poate observa cum, în deșert, chinezii au construit o machetă a unui portavion american și a două distrugătoare din clasa Arleigh Burke.

Imagini din satelit cu navele americane machetă construite în deșert de chinezi, distribuite de Maxar, și oferite US Naval Institute - sursă USNI

1. Foto sourc... (portavion-sua-china-macheta-satelit_34159900.jpg)

2. Foto sourc... (distrugator-sua-china-macheta-satelit_30051800.jpg)

Foto source: Sistemul satelit Maxar via US Naval Institute

Complexul unde au fost construite navele a fost utilizat și pentru testarea rachetelor balistice anti-navă DF-21.

Pe de altă parte Reuters amintește că în iulie 2020 China a efectuat un test în care a lansat șase rachete balistice DF-21 în Marea Chinei de Sud, la nord de insulele Spratly.

China revendică în cvasitotalitate Marea Chinei de Sud.

În ceea ce privește macheta portavionului american și a celor două distrugătoare din clasa Arleigh Burke, US Naval Institute atrage atenția că imaginile din satelit demonstrează faptul că Beijingul accelerează dezvoltarea capacităților sale maritime de combatere a portavioanelor și distrugătoarelor, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu SUA în contextul problemei Taiwanului și revendicărilor chineze din Marea Chinei de Sud.

 

Chinezii nu sunt primii care construiesc machete ale navelor americane. Iranienii au un avans important

 

Chinezii nu sunt primii care construiesc o machetă a unui portavion american. Anul trecut Iranul a construit o replică a unui portavion american din clasa Nimitz. Iranienii au folosit atunci replica în scopuri propagandistice și, în timpul unor exerciții militare, Gardienii Revoluției au atacat sub privirile conducătorilor militari iranieni „macheta” americană.

Evenimentele au fost prezentate cu mare fast de media de stat de la Teheran. Ulterior, în 2015, în urma unui amplu exercițiu, navele Gardienilor Revoluției au scufundat pentru prima oară replica portavionului american, așa-zisa navă militară fiind mai apoi reparată.

Replica a fost construită inițial în perioada 2013-2014.

În ceea ce privește China, ea a depășit SUA ca număr de nave militare, devenind cea mai mare flotă navală din lume. Acest lucru nu o transformă însă în cea mai puternică forță navală din lume, poziție dominată categoric de SUA.

SUA dețin în prezent 11 portavioane. În comparație cu SUA, China deține 2 portavioane operaționale și două în construcție. Operaționale în acest moment sunt portavioanele Liaoning și Shandong.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel