Un petrolier militar al Rusiei a fost lovit de o navă de marfă în Canalul Suez

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Petrolierul militar Kola, sursă foto: VesselFinder.com
Petrolierul militar Kola, sursă foto: VesselFinder.com

Incident în Golful Suez între un petrolier militar al Flotei Mării Baltice și o navă de marfă care a lovit petrolierul. 

Potrivit agenției de presă ruse Interfax, e vorba de nava de marfă Ark Royal, aflată în Barbados, Golful Suez, și care din neatenție a lovit petrolierul rus Kola, aflat în misiune.

Se pare că nava de marfă nu a respectat reglementările de navigație, astfel că a lovit petrolierul. Incidentul a fost unul minor. Flota Mării Baltice a Federației Ruse a raportat într-un comunicat de presă că în urma coliziunii echipajul petrolierului nu a fost rănit și nici nu a suferit pagube sau pierdere de combustibil. Petrolierul Kola își continuă misiunea conform calendarului.

Căpitanul navei marfă a pledat vinovat pentru încălcarea regulamentelor de navigație, mai precizează sursa citată. Incidentul a avut loc în dimineața acestei zile în Canalul Suez.

Moscova anunțase anterior că un detașament al Flotei ruse din Marea Baltică, format din corveta Stoyky și petrolierul Kola vor efectua mai multe misiuni, în timp ce pe data de 19 martie biroul de presă al Flotei Mării Baltice anunța că cele două nave au intrat în Sudan.

Ambele nave au participat la exercițiul naval comun ruso-iranian în Golful Oman și în nord-vestul Oceanului Indian. Navele se află în misiune încă din decembrie 2020.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel