Un nou val de sancțiuni americane împotriva Rusiei după cazul Skripal

Eduard Pascu / 26 aug 2019 / 14:10

În SUA a intrat în vigoare al doilea pachet de sancțiuni americane împotriva Federației Ruse, introduse după otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, relatează DW, transmite paginaderusia.

Restricțiile se referă în special la autorizarea exporturilor de mărfuri și tehnologii controlate de Departamentul de Comerț al SUA ca parte a luptei împotriva proliferării armelor chimice și biologice. De asemenea, Washingtonul a interzis băncilor americane să participe la vânzarea primară a datoriei suverane în valută străină și să acorde împrumuturi. În plus, administrația americană a cerut organizațiilor financiare internaționale să refuze să ofere și să extindă orice împrumuturi pentru Rusia, precum și orice asistență financiară și tehnică.

Anterior, pe 2 august, președintele american Donald Trump a semnat un al doilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru utilizarea de mijloace interzise în timpul tentativei nereușite de otrăvire a lui Serghei Skripal și a fiicei sale.

Vezi și: Scotland Yard susține că patru persoane au fost otrăvite cu Noviciok la Salisbury

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy