Un nou val de sancțiuni americane împotriva Rusiei după cazul Skripal

Eduard Pascu |
Data publicării:

În SUA a intrat în vigoare al doilea pachet de sancțiuni americane împotriva Federației Ruse, introduse după otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, relatează DW, transmite paginaderusia.

Restricțiile se referă în special la autorizarea exporturilor de mărfuri și tehnologii controlate de Departamentul de Comerț al SUA ca parte a luptei împotriva proliferării armelor chimice și biologice. De asemenea, Washingtonul a interzis băncilor americane să participe la vânzarea primară a datoriei suverane în valută străină și să acorde împrumuturi. În plus, administrația americană a cerut organizațiilor financiare internaționale să refuze să ofere și să extindă orice împrumuturi pentru Rusia, precum și orice asistență financiară și tehnică.

Anterior, pe 2 august, președintele american Donald Trump a semnat un al doilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru utilizarea de mijloace interzise în timpul tentativei nereușite de otrăvire a lui Serghei Skripal și a fiicei sale.

Vezi și: Scotland Yard susține că patru persoane au fost otrăvite cu Noviciok la Salisbury

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel