Scotland Yard susține că patru persoane au fost otrăvite cu Noviciok la Salisbury

Eduard Pascu |
Data publicării:

Poliția din Londra a raportat despre o a patra victimă a otrăvirilor din Salisbury cu neurotoxina ”Noviciok”, transmite paginaderusia.

Este vorba despre un polițist care a participat la ancheta desfasurată de Scotland Yard în dosarul otrăvirii fostului ofițer GRU Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, în martie 2018. Atunci, în afara de cei doi membri au familiei Skripal a mai fost otrăvit și polițistul Nick Bailey.

Potrivit Scotland Yard, a patra victimă, față de celelalte trei care au supraviețuit, a fost expus la o doză mai mică de neurotoxină.

Ambasada Rusiei la Londra a declarat că informațiile oferite de Scotland Yard nu sunt credibile.

Serghei Skripal și fiica sa Iulia au fost otrăviti la Salisbury pe 4 martie 2018. Otrava folosită a fost o neurotoxină militară dezvoltată în Uniunea Sovietică. Londra susține că încercarea de asasinare a fost ordonată de Kremlin și l-a acuzat personal pe președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit autorităților britanice, tentativa de asasinat a fost comisă de doi agenți ai informațiilor militare ruse (GRU), cunoscuți drept Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov. Grupul Bellingcat și The Insider sugerează că cei doi sunt de fapt ofițerii GRU Alexandr Mișkin, respectiv Anatoly Cepiga.

Oficialii de la Moscova neagă orice implicare în cazul Skripal.

Vezi și: Agenţi GRU, acuzaţii în Elveţia de spionaj politic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel