Un nou tun pe blindatele Stryker ale Forțelor Terestre americane

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Compania americană Oshkosh Defense a primit un contract de 942,9 milioane dolari pentru producția, integrarea și echiparea mașinilor de luptă Stryker cu un nou sistem de arme de calibru mediu (Medium Caliber Weapon System - MCWS), a anunțat Departamentul american al Apărării, pe 3 iunie.

Sistemul de arme va fi constituit, în principal dintr-un tun automat de calibru 30 mm și turela aferentă. Prima livrare are ca orizont de timp anul 2023 și va fi destinată pentru echiparea a 91 de vehicule Stryker. Valoarea totală a comenzii este de aproximativ 130 de milioane de dolari, precizează publicația Defense News.

Forțele Terestre americane (US Army) intenționează să doteze până la șase brigăzi cu noul MCWS, contractul urmând să fie finalizat în iunie 2027. Aproape jumătate din totalul de MCWS vor merge la trei brigăzi echipate cu modelul DVH ICVVA1, care este una dintre cele mai recente și protejate versiuni a vehicului Stryker.

Comentariul autorului: Transportorul blindat Stryker este o variantă a vehicului de luptă Piranha III și se află doar în înzestrarea US Army, cu excepția Thailandei, care a importat 60 de blindate Stryker. Din 2002 și până în 2014 au fost fabricate în jur de 4900 vehicule, costul pe unitate fiind de aproximativ 5 milioane dolari.

US Army are opt brigăzi și un regiment dotate cu blindate Stryker. Majoritatea vehiculelor sunt echipate cu mitraliere calibru 7,62 mm și 12,7 mm, dar există și unele versiuni, pe care se află tun de 30 mm sau chiar de 105 mm.

În mai acest an, US Army a anunțat că va dezafecta, până în 2022, toate transportoarele (aproximativ 150) dotate cu tun calibru 105 mm. Bătaia eficace a tunurilor actuale de 30 mm de pe Stryker este de aproximativ 3000 m. Se așteaptă ca noul MCWS să distrugă blindate ușoare la distanțe de 4-5 km.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel