Un nou radar de mare precizie al US Air Force a intrat în teste

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou radar construit pentru a detecta și urmări zeci de mii de obiecte din spațiu a intrat în faza de testare, a anunțat Centrul de Sisteme Spațiale și de Rachete al US Air Force, transmite defense news.

Situat în Insulele Marshall, radarul Space Fence va folosi o tehnologie avansată în bandă S pentru a urmări obiecte chiar și de 10 centimetri pe orbita. Cu această capacitate crescută, noul sistem va putea urmări îndeaproape obiecte spațiale, manevre, lansări și multe altele.

 

Peste 25.000 de obiecte sunt monitorizate permanent

 

Lockheed Martin este contractorul principal al Space Fence, primind un contract de 914 milioane de dolari pentru acest proiect început în 2014.

„Radarul va revoluționa modul în care urmărim și clasificăm obiectele care amenință atât echipamente militare, cu și fără echipaj, dar și pe cele comerciale, care sunt critice pentru apărarea și economia noastră națională”, a declarat Rob Smith, director general firmei care a implementat proiectul. „Rețeaua de supraveghere spațială a US Air Force urmărește în prezent aproximativ 25.000 de obiecte. Când Space Fence va deveni online, numărul obiectelor va înregistra o creștere semnificativă, iar când va fi complet operațional, Space Fence va fi cel mai mare și mai avansat sistem de radar din lume", a mai spus Rob Smith.

Vezi și: US Air Force se teme de componentele chinezești care ar putea colecta datele din simulatoare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel