Un nou exercițiu militar în Crimeea. Septembrie este luna cu cele mai ample activități militare ruse în zona Mării Negre

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev a informat că azi, 11 septembrie, peste 25 de avioane ale Aviației navale a FRMN și ale Regiunii Militare Sud au desfășurat un exercițiu amplu de bombardament aerian, în zona de coastă din Crimeea.

„În timpul exercițiului, echipajele avioanelor multirol Su-30SM și ale bombardierelor de front Su-24M, din cadrul Aviației navale și de apărare aeriană a FRMN, împreună cu aeronave de asalt Su-25SM, din cadrul Regiunii Militare Sud, au executat bombardamente asupra unui adversar convențional folosind bombe de tip OFAB-250-270", a declarat șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul FRMN, căpitan rang II Aleksei Rulev.

Potrivit acestuia, bombardamentele au fost efectuate asupra unor ținte terestre din poligonul interarme Opuk (n.a. estul Crimeei), precum și asupra unor ținte navale. În total, pe timpul misiunii de antrenament, au fost lansate peste 20 de bombe aeriene.

"Pentru îndeplinirea misiunii de lansare a bombelor, peste 25 de avioane au decolat de pe aerodromuri alternative situate pe teritoriul peninsulei, unde au zburat anterior în timpul relocării masive a aviației", a declarat Rulev.

Comentariul autorului: Luna septembrie este una extrem de încărcată din punct de vedere al activităților militare, planificate sau în desfășurare, ale Federației Ruse în zona Mării Negre.

Pe 07 septembrie, în Regiunea Militară Sud, a început executarea unui exercițiu de amploare de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene. Foarte probabil, exercițiul de bombardament desfășurat astăzi, ca și activitățile de ieri - în cadrul cărora a avut loc o amplă redislocare a avioanelor Aviației navale a FRMN și Aviației Forțelor Terestre din Regiunea Militară Sud pe aerodromuri operative din Crimeea - fac parte din scenariul mai amplu al exercițiului de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene coordonat de Statul major al Regiunii Militare Sud.

În perioada 17-25 septembrie, conform notificărilor de tip NAVTEX și NOTAM, Rusia are planificată testarea unei rachete, de tip neprecizat, prin lansarea acesteia asupra unei ținte situate într-un raion din Marea Mediterană, de lângă Cipru (potrivit unor surse franceze, NATO este foarte interesată de această lansare, iar una dintre misiunile navei franceze aflate în Marea Neagră o reprezintă colectarea  datelor asociate acestei lansări).

Pe lângă acestea, activitatea principală a lunii o reprezintă desfășurarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz 2020, în perioada 21-26 septembrie, a cărui fază activă va reprezenta cea mai mare activitate de pregătire militară a trupelor ruse din acest an, după cum declara însuși ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu (nu este exclus ca însăși lansarea rachetei în Marea Mediterană să facă parte din scenariul exercițiului Cauzaz 2020, în faza activă).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel