Un MiG-29 s-a prăbușit în Egipt. E al doilea avion căzut din lotul vândut de Rusia către Cairo

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un MiG-29M aparținând Forțelor Aeriene Egiptene s-a prăbușit în Egipt.

Avionul MiG-29 s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament, potrivit celor de la topwar.ru. Pilotul a reușit să se catapulteze înaintea impactului, însă nu există informații suplimentare cu privire la starea lui de sănătate.

Accidentul în care a fost implicat avionul MiG-29 a avut loc în Egipt în cursul zilei de ieri, 5 decembrie. Sursa citată precizează că accidentul ar fi putut fi cauzat fie de o eroare de pilotaj, fie de o situație tehnică a aeronavei MiG-29.

Cauza accidentului urmează să fie stabilită de către o comisie de specialitate a Forțelor Aeriene Egiptene. Rusia va trimite și ea experți la Cairo pentru a ajuta partea egipteană în ancheta care deja a demarat.

De precizat că acesta este al doilea MiG-29M prăbușit în Egipt, aeronavele fiind vândute de către Rusia în baza unui contract semnat în 2016. Primul MiG-29 al Egiptului s-a prăbușit în noiembrie 2018, dar încă nu există un raport oficial privind cauza accidentului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel