Un MiG-21 s-a prăbușit în Serbia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

O aeronavă MiG-21 care aparține Forțelor Aeriene Sârbe s-a prăbușit în cursul acestei zile.

Informația este oficială, ea a fost confirmată de Ministerul Apărării de la Belgrad. Sârbii au oferit o scurtă informare de presă în care au anunțat că un MiG-21 s-a prăbușit în satul Brașina, în apropierea orașului Mali Zvornik. 

Incidentul a avut loc dimineața, la ora 09:10.

Sârbii nu precizează care a fost soarta pilotului, au anunțat doar că echipele de salvare au fost trimise de urgență la fața locului.

Ulterior, Belgradul a revenit cu un alt scurt comunicat și a anunțat că aeronava MiG-21 care s-a prăbușit în această dimineață a fost verificată conform procedurilor înaintea zborului, iar în urma acestor verificări s-a constatat că avionul de producție sovietică îndeplinește toate condițiile necesare tehnice pentru a opera misiuni în zbor.

Autoritățile sârbe se află la fața locului iar o anchetă este în curs de desfășurare. Nici în al doilea comunicat sârbii nu anunță nimic despre pilotul aeronavei.

Amintim că în vara anului trecut Serbia a anunțat că va menține în serviciul Belgradului aeronavele MiG-21 până în 2025, cu toate că aparatele sovietice sunt foarte învechite.

Atunci, generalul sârb Dusko Zarkovic afirmase că Serbia încă mai deține aeronave MiG-21 capabile să opereze misiuni și nu este justificată scoaterea din uz a acestor avioane.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel