Un MiG-21 s-a prăbușit în Serbia

O aeronavă MiG-21 care aparține Forțelor Aeriene Sârbe s-a prăbușit în cursul acestei zile.

Informația este oficială, ea a fost confirmată de Ministerul Apărării de la Belgrad. Sârbii au oferit o scurtă informare de presă în care au anunțat că un MiG-21 s-a prăbușit în satul Brașina, în apropierea orașului Mali Zvornik. 

Incidentul a avut loc dimineața, la ora 09:10.

Sârbii nu precizează care a fost soarta pilotului, au anunțat doar că echipele de salvare au fost trimise de urgență la fața locului.

Ulterior, Belgradul a revenit cu un alt scurt comunicat și a anunțat că aeronava MiG-21 care s-a prăbușit în această dimineață a fost verificată conform procedurilor înaintea zborului, iar în urma acestor verificări s-a constatat că avionul de producție sovietică îndeplinește toate condițiile necesare tehnice pentru a opera misiuni în zbor.

Autoritățile sârbe se află la fața locului iar o anchetă este în curs de desfășurare. Nici în al doilea comunicat sârbii nu anunță nimic despre pilotul aeronavei.

Amintim că în vara anului trecut Serbia a anunțat că va menține în serviciul Belgradului aeronavele MiG-21 până în 2025, cu toate că aparatele sovietice sunt foarte învechite.

Atunci, generalul sârb Dusko Zarkovic afirmase că Serbia încă mai deține aeronave MiG-21 capabile să opereze misiuni și nu este justificată scoaterea din uz a acestor avioane.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy