Un general NATO întreprinde în aceste zile o vizită în R. Moldova

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 general maior Odd Egil Pedersen
general maior Odd Egil Pedersen

Locţiitorul şef al statului major al Direcţiei parteneriate militare din cadrul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa, general maior Odd Egil Pedersen întreprinde în aceste zile o vizită în Republica Moldova unde va discuta cu autoritățile de la Chișinău despre stadiul de cooperare dintre R. Moldova și NATO și prioritățile ulterioare.

Locţiitorul şef al statului major al Direcţiei parteneriate militare din cadrul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa, general maior Odd Egil Pedersen întreprinde în aceste zile o vizită în R. Moldova unde va discuta cu autoritățile de la Chișinău despre stadiul de cooperare dintre R. Moldova și NATO și prioritățile ulterioare, potrivit Deschide.md.

Pedersen a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării Eugen Sturza. Cei doi au discutat despre continuarea programului de suținere a domeniului apărării.

Declaraţii de presă susţinute de Comandantul Armatei Naţionale din Republica Moldova, generalul Igor Cutie şi Odd Egil Pedersen, general maior din cadrul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa.

Totodată, oficialul NATO va discuta și despre instruirea militarilor moldoveni în 2019.

Până în prezent, aproximativ 2.000 de miliari moldoveni au participat la aplicațiilor sub egida programului NATO Parteneriat pentru PACE, de asemenea, mulți militari moldoveni au fost instruiți la prestigioase școli militare ale NATO.

De asemenea, datorită unui proiect susținut financiar de Alianța Nord-Atlantică, peste 3200 de tone de deșeuri pesticide au fost evacuate din Republica Moldova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel