Un F/A-18 Super Hornet s-a prăbușit la decolare. Cei doi piloți s-au catapultat

DefenseRomania Team / 08 dec 2020 / 16:58
Sursă foto: Captură 9News
Sursă foto: Captură 9News

Un avion de vânătoare Super Hornet al Forțelor Aeriene Regale Australiene (Royal Australian Air Force) s-a prăbușit la decolare.

Incidentul a avut loc azi la Baza Aeriană Amberley, aflată la 50 de kilometri distanță de orașul Brisbane, Capitala statului Queensland și al treilea oraș ca mărime din Australia.

Cei doi piloți ai avionului de vânătoare au reușit să se catapulteze, potrivit publicației locale Brisbane Times, care citează un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării. Piloții se pare că sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit sursei citate, avionul s-a prăbușit la decolare, cel mai probabil ca urmare a unei defecțiuni la trenul aeronavei ori a unei defecțiuni a motorului.

„Cauza incidentului nu este cunoscută iar o anchetă se află în curs de desfășurare”, a anunțat Departamentul Apărării.

Sursa citată amintește că Australia a achiziționat în urmă cu 10 ani 24 de avioane F-18 Super Hornet pentru a înlocui treptat flota de aeronave F-111.

Fiecare avion a costat Australia aproximativ 50 de milioane de dolari.

Amintim că Australia este și ea parte  a programului F-35, alături de SUA și alți aliați. Australia a comandat 72 de aparate, intenționând să achiziționeze 100 de avioane de generația a V-a.

CITEȘTE ȘI: Australia vrea să dezvolte împreună cu SUA rachete de croazieră hipersonice

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy