Un F-35, sub însemnele Turciei, a zburat în SUA. Imagine bizară pe cerul Americii - FOTO

Tudor Curtifan / 02 oct 2019 / 21:07

Un avion F-35 a fost surpins zburând în Statele Unite ale Americii, sub însemnele Turciei.

Potrivit celor de la Scramble Magazine, pe data de 1 octombrie 2019, un aparat F-35A a fost observat zburând la Fort Worth, Texas, Statele Unite ale Americii. Nimic ieșit din comun până acum, doar că, în mod bizar, avionul care poartă numărul de serie 18-0005, avea marcaje turcești, inclusiv steagul Turciei pe el.

După cum se știe, în vara acestui an SUA au exclus Turcia din programul F-35 după ce autoritățile de la Ankara au decis să achiziționeze sistemul rusesc de apărare S-400. Americanii au subliniat că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu cele NATO și reprezintă un pericol pentru programul F-35.

(w670) F-35 sub �

F-35 sub însemnele Turciei, Photo credit: Carl Richards, sursă Scamble Magazine - Facebook

În tot acest context este cel puțin surprinzătoare imaginea avionului F-35 pe cerul Statelor Unite, având însemnele Forțelor Aeriene Turce. Sursa citată precizează că e posibil ca avionul să fi fost marcat înainte de exlcuderea Turciei, dar internauții nu au ezitat să speculeze cu privire la o posibilă reprimire a Ankarei în programul F-35.

Amintim că în programul F-35, Turcia a solicitat 30 de aparate din care patru deja se află în faza testelor finale la Baza Aeriană Luke din Arizona.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy