Un F-35, sub însemnele Turciei, a zburat în SUA. Imagine bizară pe cerul Americii - FOTO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion F-35 a fost surpins zburând în Statele Unite ale Americii, sub însemnele Turciei.

Potrivit celor de la Scramble Magazine, pe data de 1 octombrie 2019, un aparat F-35A a fost observat zburând la Fort Worth, Texas, Statele Unite ale Americii. Nimic ieșit din comun până acum, doar că, în mod bizar, avionul care poartă numărul de serie 18-0005, avea marcaje turcești, inclusiv steagul Turciei pe el.

După cum se știe, în vara acestui an SUA au exclus Turcia din programul F-35 după ce autoritățile de la Ankara au decis să achiziționeze sistemul rusesc de apărare S-400. Americanii au subliniat că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu cele NATO și reprezintă un pericol pentru programul F-35.

(w670) F-35 sub �

F-35 sub însemnele Turciei, Photo credit: Carl Richards, sursă Scamble Magazine - Facebook

În tot acest context este cel puțin surprinzătoare imaginea avionului F-35 pe cerul Statelor Unite, având însemnele Forțelor Aeriene Turce. Sursa citată precizează că e posibil ca avionul să fi fost marcat înainte de exlcuderea Turciei, dar internauții nu au ezitat să speculeze cu privire la o posibilă reprimire a Ankarei în programul F-35.

Amintim că în programul F-35, Turcia a solicitat 30 de aparate din care patru deja se află în faza testelor finale la Baza Aeriană Luke din Arizona.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel